Skip to content

GARRA RUFA FISKEN

Garra Rufa fisken der også kaldes ”doktorfisken” stammer fra den lille by Kangal i Tyrkiet. Fisken kaldes derfor også ofte for Kangalfisken. I Kangal findes der naturlige varme kilder hvor den lille fisk har tilpasset sig livet i gennem århundrede. På grund af den høje temperatur i kilderne findes der ikke mange naturlige fødekilder og fisken har derfor specialiseret sig i, at spise løs hud og skæl fra de mennesker der bader i kilderne.

WELLNESS MED BEHANDLING

Udover en eksotisk wellness oplevelse i hyggelige omgivelser bliver man også “behandlet” af Garra Rufa fiskene. Behandling med Garra Rufa fisk er fuldkommen smertefri det føles nærmest som om det kildrer. Fisken bider ikke da den er en slags sugemalle. De fleste vænner sig hurtigt til fiskenes “smånapperi”.
Erfaringerne viser, at fisken kan minimere mange hudlidelser herunder også psoriasis. Fiskene fjerner ganske enkelt “døde” og løse hudceller. I forbindelse med fiskene fjerner de løse hudceller efterlader de et sekret eller rettere et enzym der samtidig er godt for huden. De fleste der har prøvet at blive behandlet af fiskene oplever samtidig også at huden bliver blødgjort.

MYNDIGHEDERNES ANBEFALING

Statens Serum Institut har udarbejdet en anbefaling der overvejende er positiv i forhold til behandling med Garra Rufa fisk. I anbefalingen står der blandt andet: “Det kan ikke udelukkes, at der kan være en potentiel smitterisiko ved denne behandlingsmetode. Der kan dog muligvis samtidig være så store behandlingsmæssige fordele ved den, for eksempel ved psoriasis, at fordele vejer tungere end risici”.

MINIMERING AF SMITTE RISICI

Risikoen for smitte kan blandt andet minimeres ved at hver klient behandles i separate bassiner samt at vandet løbende behandles med en kombination af filtrering og UV behandling samt at vandkvaliteten kontrolleres med vandprøver.

LØSNINGER LEVERET AF GARRA RUFA CENTER

Alle løsninger der leveres af Garra Rufa Center opfylder ovenstående anbefalinger. Løsningerne leveres med en komplet vejledning i brug og vedligehold af behandlingsløsningen.

Priser
Back To Top